Home Blog Animatie is hotter de hot

Animatie is hotter de hot

by Sivan

 

Animatie is hot

Maar hiermee vertel ik je natuurlijk niets nieuws. Dit hele artikel kan ik vol schrijven met de geschiedenis van de film en de grote meesters van de animatie maar ik vertel je liever waarom ik er zo dol op ben en het maken ervan onderdeel is van mijn bedrijf.

Mr. Noseman

Ik studeerde beeldende kust op de kunstacademie alweer 10 jaar (!) geleden en snuffelde rond bij de toegepaste vakken zoals illustratie en animatie. Tijdens een workshop maakte ik een korte stop motion van een getekende neus die skiet over mijn schouder, dit frame voor frame getekend op papier, voor mijn schouder gehouden en gefotografeerd. En hij deed het! Hij skiet van mijn schouder! Dat vond ik zo machtig, het kostte wel wat tijd maar het resultaat vond ik zo tof. Op deze afdeling zag ik veel verschillende stijlen voorbij komen. Stop motion decors, stapels A4 met tekeningen of alles op de computer getekend. De handgemaakte uitstraling en eindeloze mogelijkheden spraken me enorm aan, een medium waarin je werkelijk ALLES uit kunt leggen of laten zien.

En dat deed ik. Vallende wortels, springende koffiekopjes, twee oudjes in een verhaal over de dood en Hetty Kooi die verliefd was op hooi. Mijn afstudeerfilm ging over mijn gezin, ik animeerde mijn familie en liet ze anekdotes vertellen over ons, een serieus onderwerp met humor besmeurd. Ik wilde dat de kijker geraakt werd en ontroerd zou zijn. Deze combi is zo mooi te vertalen in animatie.

 

Ik kan geen disney/pixar films meer zien…

Of het nou oldschool getekend is of 3d geanimeerd, het is zo ongelofelijk mooi gemaakt! Het beweegt zo prachtig (het HAAR van rapunzel!).  Ik heb alle films op video (heb je helemaal niks meer aan) zodat ik ze aan mijn kinderen kan laten zien straks als verplichte kost. Maar het verpest af en toe mijn zin wel, zo zal ik nooit kunnen animeren want ik weet hoe onwijs veel tijd, bloed zweet en ook veel tranen dit kost. Daarom maak ik liever wat kortere werkjes met een specifiek doel of doelgroep, dit is wat meer te overzien voor mij.

Hoe koppel je dan de animatiefilm aan bedrijven en ondernemen?

Even weg denken van de tekenfilms en fantasie verhalen, hoe is dit toepasbaar voor bedrijven vraag je je waarschijnlijk af. Wij mensen zijn visueel ingesteld, door afbeeldingen of video blijf je je klanten boeien en kun je zorgen voor meer kijkers. Alles komt hierin samen! Hele nieuwe werelden kun je neerzetten en de kijker meenemen, verwonderen en ontroeren voor jouw kijk op het leven, product of dienst.

Even onder elkaar gezet wat de voordelen zijn:

– Veel kliks! Video is clickable. Mensen klikken en kijken graag i.p.v lange teksten lezen. Het lijkt wel alsof we het geduld niet meer hebben in deze snelle wereld. En veel informatie kun je makkelijk vertalen naar een video van 1 minuut.

– Het is goed deelbaar op sociale media en vele verschillende kanalen.

– Het spiegelt je bedrijf, sfeer en waardes. Je kunt hier echt je eigenheid in naar voren laten komen.

-Het medium is taaloverstijgend, helemaal van deze tijd in de multiculturele samenleving.

Wat voorbeelden van wie wat met animatie kan doen:

-Verschillende bedrijven met producten, met diensten, of educatief materiaal.

-Bloggers/Vloggers. Om op te vallen. Bijvoorbeeld een logo animatie voor een vlog of een voorstelfilm met animatie om het wat extra te geven.

-Als een laag over film heen voor extra dimensie en informatie.

-Educatief materiaal voor bijv. coaches en opleiders.

-Moeilijke onderwerpen zoals racisme, psychologische onderwerpen, wetenschappelijke zaken of gevoelens uitbeelden.

-Ingewikkelde of niet bestaande producten uitleggen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, kijk vooral eens op mijn portfolio pagina voor meer inspiratie.

Waarom jij nog geen animatie gebruikt voor je bedrijf en dit wel zou kunnen doen.

-Je denkt niet dat het voor jou belangrijk is. Voor iedereen kan animatie werken, ook als jij zelf je bedrijf bent als blogger/vlogger bijvoorbeeld. Het helpt je authentiek te zijn en op te vallen tussen de grote groep.

-Je weet niet wat. Daar kom ik bij kijken! Ik weet altijd wat. Mijn fantasie is zo groot dat ik je kan verzekeren dat ik voor ieder onderwerp en alles een storyline kan maken. Erover sparren kan altijd!

-Je weet niet hoe. Lekker laten vieren die teugels en laat mij maar uitzoeken hoe ik in beeld uitleg hoe je met een apparaat olie in water meet of laat zien waarom jij zo dol bent op vegetarisch eten.

-De prijs! Ik werk hard om iets prachtigs af te leveren dus vind ik het ook belangrijk dat daar de juiste prijs tegenover staat. Ook ik weet dat niet iedereen dit in een keer neer kan leggen, daarom spreken we vooraf een project prijs af en is er de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Lekker simpel.
Twijfel je? Laat dan bijvoorbeeld een infographic maken, zelfs daar kunnen ook een paar beweegende elementen in als je dat zou willen. Een infographic is sneller af, minder prijzig en ook zeer effectief.

Ik kom graag met je in contact!

Klik hier om meteen een afspraak te maken! Of bel 06-50833260

Groetjes,

Sivan Ravivo

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.