Ondernemers familie

Als oudste dochter uit een ondernemersfamilie zeggen woorden als vakantiedagen, betaalde overuren en arbeidsomstandigheden me weinig. Mijn ouders hadden verschillende zaken en waren altijd hard aan het werk. Ik herinner me nog dat mijn moeder tot aan de bevalling gewoon doorwerkte. Alles om een heel goed bestaan voor ons gezin op te bouwen.

Uiteraard heb ik altijd hard geroepen dat ik werk om te leven en absoluut niet andersom. Ik zag ook de schaduwkanten en de momenten waarin ze niet meer konden en geen tijd hadden voor vrienden. Totdat ik zelf mijn bedrijf startte in 2012… 

Niet echt een goede directeur

24/7 ben je in je hoofd bezig met de to do list, administratie, klanten werven, nieuwe concepten verzinnen en de 60 urige werkweek sluipt er zo in. Het geeft je zoveel plezier maar vraagt ook heel veel van je en de mensen om je heen. Een collega zei me dat ik niet echt een goede directeur ben voor mezelf, iets waar ik nog nooit bij stil had gestaan. Ik ben natuurlijk de persoon die bepaald wanneer ik werk en wanneer ik vrij ben en dat moet ik echt veel beter in de gaten houden. 

Deze paasdagen zijn weer een goed voorbeeld dat je moet ‘niksen’ om jezelf op te laden. Vanochtend toen ik wakker werd werd ik overspoeld door nieuwe frisse ideeën en plannen en heb ik helemaal zin in het begin van de werkweek! Want dat is het mooie aan zelfstandig ondernemen. Vrolijk pasen iedereen, lekker opladen!

Lees het artikel op:
 
 
 
 

Hi, tof dat je op mijn blog uitkomen bent! 

Hier kun je lezen over visuele communicatie en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn naam is Sivan Ravivo en ik help missie gedreven ondernemers en projectleiders die worstelen om hun onderwerp op een duidelijke manier te communiceren.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Lees verder op de home pagina om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.