Creatief concept | Visuele identiteit

“Ik voel me onzeker omdat ik niet weet hoe ik goed moet uitleggen hoe ik wil dat het eruit ziet”

“Ik weet qua stijl niet wat ik bedoel, maar als ik het zie dan weet ik het”

“Er moet iets visueel geboren worden en dit proces frustreert me.“ Help!

 

Je weet precies waar je voor staat en hoe je wil dat je overkomt. Op andere mensen. Op beeld. Naar de buitenwereld. Maar…hoe maak je dit visueel?

 

Herken je dit? Dat je wat er in je hoofd zit gewoon niet uitkomt. Dat je niet weet hoe je jouw methodiek, speciale werkwijze of belangrijke missie op papier moet zetten of verbeelden. Regelmatig komen ondernemers bij me nadat ze allerlei zaken zelf hebben geprobeerd aan te pakken, zelf de website sturen, beeldend en inhoudelijk. Zelf proberen met hun huisstijl. Sommige mensen zijn hier super goed in en anderen lopen vast. 
 

Creatief concept | Een creatief concept is een visuele representatie of moodboard van jouw bedrijf, boodschap en visuele taal. We volgen een vast stappenplan om dit zo helder mogelijk te krijgen en te ontwikkelen. Ik kan ervoor zorgen dat je uitstraalt waar jij voor staat. Zodat jij meer tijd overhoud voor de inhoud en waar jij het beste in bent: Mensen helpen. 

Zelf doenJe kunt hiermee ook heel makkelijk zelf mee aan de slag in je eigen programma’s. Hier kun je voor een lange tijd mee vooruit om je stijl te communiceren op verschillende platforms. Je krijgt hiervan een mapje met de losse elementen zodat je zelf los kunt gaan.  

Visuele middelen | Aan de hand hiervan kunnen we bekijken welke visuele middelen uiteindelijk het beste passen bij je boodschap en welke je wil laten ontwerpen. 

Voorbeelden | Creatief concept / Visuele identiteit

Creatief concept

De Leeuw Learning

Rianne vroeg me of ik haar logo kon opfrissen zodat hij beter past bij wat ze nu doet en haar persoonlijkheid. Naar aanleiding van ons gesprek hierover had ik, voordat we het gingen maken, veel schetsen gemaakt ter inspiratie. Daar kozen we er een paar uit die we gingen uitwerken samen. 

Met een compleet moodboard in powerpoint kwam ze bij me op kantoor en had ze de tofste kleuren bij elkaar uitgezocht. Ik vond het een spannende combi! Altijd leuk als iemand al zo goed weet wat ze wil. Het mooie van zo’n proces is dat je echt alle kanten nog op kunt. Uiteindelijk sprong er een echt uit voor haar en we gingen samen lekker uitproberen met kleuren. 

Inspiratie opdoen? Bekijk het uitgebreide portfolio om inspiratie op te doen voor verschillende stijlen. 

Meer weten over het creatief concept? Neem contact met me op:

Terug naar overzicht voor Coaches, trainers en opleiders. 

Studio Ravivo 

Bezoekadres: Markendaalseweg 44 Breda

Tel: 06-50833260