Beeldspraak

Waarom beeldspraak? Tijdens een mega interessant traject leerde we vorige week wat het verschil is tussen ‘accepteren’ en ‘ontvangen’. Energetisch welteverstaan. Het verschil tussen de twee is dat accepteren iets passiefs is, dit kan ook fysiek zijn. Je aanvaard iets, je laat iets toe. Ontvangen is iets daadwerkelijk binnen laten komen, erin opgaan en in totale aanwezigheid.

Error

Een van de deelnemers steekt haar hand op, error is op haar gezicht te lezen. ‘Ik vind dit een lastig stuk om te snappen, dus als ik het goed begrijp zou je het kunnen zien als een huis. Accepteren is dat iemand daar iets voor kan zetten en het je zo kan geven. Ontvangen is als iemand het binnen in je huis wegzet”. Dit is wat we bedoelen met beeldspraak. 

 

Begrijpen

Ons brein is gemaakt om in beelden te denken en (de meeste) mensen vinden dit fijn. Daarom is het fijn om dit in te zetten. Onderschat niet hoe een goede afbeelding kan helpen om je punt over te brengen zodat het echt door iedereen begrepen wordt. Zeker als het gaat om ingewikkelde onderwerpen als bijvoorbeeld emotie of andere ‘ongrijpbare’ zaken.

 

Beeldspraak

Hi, tof dat je op mijn blog uitkomen bent! 

Hier kun je lezen over visuele communicatie en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn naam is Sivan Ravivo en ik help missie gedreven ondernemers en projectleiders die worstelen om hun onderwerp op een duidelijke manier te communiceren.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Lees verder op de home pagina om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.