Infographic productie

Ben je ook nieuwsgierig hoe zo’n infographic nou tot stand komt?

Deze infographic mocht ik voor en in samenwerking met Anceaux Marketing maken voor BAM International. Deze infographic brengt het ERP (Enterprise Resource and Planning system) in kaart voor de medewerkers in Jakarta. Dit was echt een toppertje in ‘moeilijke materie’. Een onwijze uitdaging waar ik m’n tanden in kon zetten.

Dit is de eerste basis die ik aangeleverd kreeg: 

Opzet 1

Na flink wat stoeien met de richtingen, onderverdeling, pijltjes en bedenken wat er dan in beeld zou kunnen is dit de eerste ruwe schets. Hier is weer feedback op gekomen.

Eindresultaat

Uiteindelijk na een paar rondes feedback en aanpassingen van de teksten is dit het eindresultaat.

 

Maakt moeilijke materie makkelijk en overzichtelijk

Zo’n infographic erg handig voor mensen die geen tijd hebben om hele procesboeken willen lezen of die daar wat meer moeite mee hebben om die door te spitten. De stijl heb ik al eerder ontworpen voor het ERP project van de BAM International die past bij de andere infographics en animatiefilm. Ze hangen deze infographic op zodat als je vast loopt je kunt kijken wat je moet doen door het bordspel te volgen. Je kunt hem ook afdrukken en op tafel leggen en met een pion ‘spelen’.

Heb jij nou ook iets wat ingewikkeld is om uit te leggen in alleen tekst en zou je dit om willen zetten naar beeld? Kijk dan op de pagina infographics voor meer informatie en andere voorbeelden.

 

 
BAM Infographic

Hi, tof dat je op mijn blog uitkomen bent! 

Hier kun je lezen over visuele communicatie en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn naam is Sivan Ravivo en ik help missie gedreven ondernemers en projectleiders die worstelen om hun onderwerp op een duidelijke manier te communiceren.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Lees verder op de home pagina om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.