Van data naar design

Hoe infographics informatie tot leven brengen

Wat zijn infographics?

Een infographic of informatieve illustratie is een combinatie van tekst en beeld. Denk bijvoorbeeld aan een kaart, grafiek, of instructieve tekening. Ze zijn bedoeld voor het overdragen van informatie, data en kennis.

Deze vorm van beeld kan je goed helpen je onderwerp, methodiek of plan overzichtelijk weer te geven op een heldere manier. Het mooie aan een infographic is de combinatie van de 3 verschillende onderdelen. En dat het een niet bestaat zonder het ander.

Maakt moeilijke materie makkelijk

De kracht van infographics ligt in hun vermogen om informatie te visualiseren. In plaats van een lijst met statistieken of een langdradig rapport te moeten doorlezen, kunnen lezers in één oogopslag begrijpen wat er aan de hand is. Infographics maken gebruik van grafieken, tabellen, diagrammen en andere visuele hulpmiddelen om informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier te presenteren. 

Handig voor verschillende doelgroepen

Infographics kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan onderwerpen en doeleinden, van het presenteren van wetenschappelijke gegevens tot het verkennen van sociale kwesties. Ze zijn een geweldige manier om de aandacht te trekken en complexe informatie begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Hoge deelbaarheid 

Een ander voordeel van infographics is dat ze gemakkelijk te delen zijn. Door hun visuele aantrekkingskracht worden ze vaak gedeeld op sociale media, websites en blogs. Hierdoor kunnen infographics helpen om de zichtbaarheid van een merk of organisatie te vergroten en een breder publiek te bereiken.

Als je op zoek bent naar een manier om complexe informatie op een aantrekkelijke en gemakkelijk te begrijpen manier te presenteren, dan is het gebruik van infographics zeker het overwegen waard. 

Creatieve visualisatie

Maar niet alleen voor hele ingewikkelde zaken zet ik de infographic graag in. Wat denk je van een methodiek verbeelden, de structuur van je organisatie of in een beeld laten zien wie jij bent en waar je voor staat. De mogelijkheden zijn eindeloos met infographics en daarom staat het stip op 1 als mijn favoriet om te gebruiken. 

Klik op de afbeelding voor mijn verzameling infographics inspiratie op Pinterest

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Plan nu een belafspraak in om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.