Creative storytelling

Metaforen | De reis

Waarom gebruiken we eigenlijk metaforen? Dat doen we vaak om verschillende redenen. Het gebruiken van metaforen staat los van taal, het komt voort uit ons denken en voelen. Voor veel mensen is dit in beeld makkelijk te begrijpen en werkt het heel goed om allerlei zaken te onthouden. 

1. Lastig onderwerp

Vaak zet ik metaforen in als het onderwerp heel lastig te verbeelden is. Met een metafoor zoals bijvoorbeeld een reis kun je heel snel allerlei beeld elementen bedenken. Denk dan aan spullen die je onderwerp nodig hebt, overnachten, de hobbels die je tegenkomt en de eindbestemming. De vergelijking van ervoor en na. Een samenwerking of plan kan ook een reis zijn. 

2. Bestemming onbekend

Een reis is iets dat je aangaat om ergens te komen of om dingen te leren maar je komt ook ergens vandaan. Je zou in een plan waarbij je dingen uit gaat proberen binnen je organisatie het metafoor van de reis kunnen nemen. Want je weet nog niet waar het heen gaat maar wel dat je van alles mee zult maken en leren. In een evaluatie zou je de afgelegde reis kunnen laten zien. 

Meer inspiratie over metaforen:

Metaforen | Uit de natuur 

Metaforen | Uit de keuken

 

Studio Ravivo 

Bezoekadres: Markendaalseweg 44 Breda

Tel: 06-50833260