Spelen met beeld elementen

Metaforen

Een synoniem voor metafoor is ‘beeldspraak’. Als we metaforen gebruiken maken we een vergelijking. Een woord gebruiken we dan niet letterlijk maar figuurlijk. Door metaforen te gebruiken kan de kijker het beeld idee veel beter begrijpen. 

“Mij maak je blij met super ingewikkelde onderwerpen en Word bestanden vol met tekst”

De afgelopen dagen heb ik een aantal toffe gesprekken gehad met leuke mensen. En ik hoor mezelf bovenstaande zin zeggen. De meeste mensen moeten hard lachen als ik dit zeg. Het is het onderzoeken, helemaal in een onderwerp duiken en structuur aanbrengen met beeld dat ik zo tof vind. 

Als ik zo’n bestand tjokvol informatie doorlees dan zie ik het meteen voor me in beeld: oh hier zou een tijdlijn voor kunnen, of dit is iets dat groeit dat wordt een boom. Metaforen kunnen hierbij goed helpen. Heerlijk en verhelderend om zo met informatie bezig te zijn. Heb je hulp nodig om iets goed uit te leggen? Ik denk graag met je mee.

 

 

Metaforen

Hi, tof dat je op mijn blog uitkomen bent! 

Hier kun je lezen over visuele communicatie en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn naam is Sivan Ravivo en ik help missie gedreven ondernemers en projectleiders die worstelen om hun onderwerp op een duidelijke manier te communiceren.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Lees verder op de home pagina om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.