Home Blog Mijn nieuwe liefde… infographic!

Mijn nieuwe liefde… infographic!

by Sivan

De Infographic

Ik heb al een tijdje een nieuwe liefde, nee ik ben nog steeds helemaal happy met mijn vriend Pieter maar het gaat om het vlammetje dat ik voel voor de infographic.  Steeds vaker zie je dat woord voorbij komen en op steeds meer websites en social media kanalen komen deze visualisaties voorbij.

We love

Maar wat is het nu precies?

Een infographic of informatieve illustratie geeft een weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld, dit kan een kaart, grafiek, instructieve tekening zijn, en zijn bedoeld voor het overdragen van informatie, data en kennis.

Infographics en social media.

We zien steeds meer dat de meeste mensen niet meer de tijd nemen om veel teksten te lezen op websites, ze scannen als het ware door de informatie heen. Als je beeld gebruikt op je website is de kans veel groter dat je publiek blijft hangen en ook nog veel beter onthouden wat ze hebben gezien.

Ook hebben infographics een hoog ‘deelbaarheid’ gehalte, dat wil zeggen dat als mensen je infographic interessant vinden ze eerder geneigd zijn je post op Facebook of Twitter te delen dan als het alleen maar om tekst gaat.

Zo spreid je boodschap nog verder dan alleen je eigen volgers want ook het netwerk van diegene die het heeft gedeeld krijgt deze infographic dan te zien. Een echte win win lijkt me zo.

Kevin Weijers heeft tijdens het netwerk event Blikje Fris laten zien hoe hij zonder budget in 1 dag 100.000 mensen heeft bereikt door gebruik te maken van zijn netwerk, een blogartikel en een gave infographic. Dit heeft mijn interesse in infographics alleen maar sterker gemaakt.

Graag lezen hoe Kevin dit precies gedaan heeft? Website van Kevin  Kijk ook bij zijn andere blogs want die zijn ook de moeite waard om te lezen.

Jij hebt de expertise       

Ik ben ervan overtuigd dat dit een manier is die je kan helpen om je methodiek, aanbod, inhoud of training in kaart te brengen op een heldere manier. Deze combinatie van illustraties met tekst en data is een hele handige manier om je expertise te laten zien aan je klanten en volgers. Want komt het niet veel professioneler over als je ook zelf materiaal hebt om je kennis te laten zien en verspreiden in plaats van die van een ander te gebruiken of delen?

redhed copy

Nieuw aanbod 

Ik wil dat iedereen een infographic kan laten maken die past bij zijn of haar wensen en budget. Daarom ben ik een aanbod aan het samenstellen die inspeelt op de behoefte van verschillende mensen. Dit met vaste prijzen en duidelijkheid vooraf over wat we gaan doen en wat het resultaat gaat zijn. Sommige van jullie weten al helemaal precies wat ze uit willen leggen in een infographic en willen dat dan ook zo snel mogelijk in handen hebben om te gaan gebruiken, anderen hebben nog wat meer hulp nodig bij het maken van een goede boodschap en willen daar wat meer tijd voor om met mij over te sparren en sommigen zijn pas net gestart met hun bedrijf en weten dat ze gebruik willen maken van beeld maar hebben nog geen idee hoe.

Ook ben ik natuurlijk beschikbaar voor andere behoeftes of aanvragen.

Meer informatie volgt!

Je kunt nu echt niet meer wachten en wil nu meteen een infographic laten maken? Mail me op info@studioravivo.nl

achterkant visitekaartje

 

You may also like

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.