Niemand

Ik zat. Ik wandelde. Ik probeerde te praten met mijn lijf. Haar te horen. 

Mijn lijf had pijn. Alle spieren waren gespannen en mijn schouders zaten torenhoog. Mijn lijf dacht heel de dag dat ik een hele spannende presentatie moest gaan geven later op de dag. En dit iedere dag. Ik overdacht alle situaties en gesprekken die ik had. Ik maakt mezelf gek over alle fouten die ik maakte en dingen die ik vergat. Ik vertelde mezelf lelijke verhalen over situaties die ik meemaakte. 

De eerste weken toen ik stopte met werken maakte werkelijk alles me aan het huilen. Kon niets meer aan. Ik huilde voor mijn kinderen en de sombere moeder die ze hadden. Ik huilde voor Pieter en de labiele vrouw die hij had. Ik huilde voor mijn ouders en hoe alles zo verandert was. En de mensen om me heen die me vast miste. Ik miste mezelf ook. 

Niemand weet echt hoe diep je gaat.

Ik weet niet hoe ik mee moet doen. De systemen niet die we maatschappelijk bedacht hebben, nou ik pas er niet goed in. 

Een therapeut zei me “Jij bent niet goed geïncarneerd, niet volledig. Het wordt tijd dat je gaat accepteren dat je er niet in past. Dat je anders bent, verlangd naar iets wat je nooit hebt ervaren in dit leven. Van hieruit hier kun je juist kracht halen. Maar daarvoor moet je het eerst gaan accepteren zoals het is”.  

Achteraf gezien waren er heel duidelijk een aantal dingen die ik nog mocht leren over de wereld en mezelf, om meer uit het leven te halen en niet totaal opgebrand te zijn. 

Hoe mijn brein werkt 

Hoe ik het beste kan ontspannen  

Wat ‘succesvol’ zijn voor mij betekent

Waar ik plezier uit haal

Wat mijn dagen zinvol maakt

 

Visual story

Zonder hier teveel over uit te wijden kan ik je vertellen dat de vraag ‘waarom ben ik hier en wat kom ik brengen’ reteveel voorbij is gekomen. 

Een vraag die ik vaak aan andere mensen stel uit nieuwsgierigheid over wat hen drijft. ‘Waar vul je je dagen mee als je niet werkt?’ moest ik ook vaak aan denken. 

Om er weer bovenop te komen moest ik dat onderzoek nu zelf diep aan gaan. 

Hi, tof dat je op mijn blog uitkomen bent! 

Hier kun je lezen over visuele communicatie en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn naam is Sivan Ravivo en ik help missie gedreven ondernemers en projectleiders die worstelen om hun onderwerp op een duidelijke manier te communiceren.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Lees verder op de home pagina om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.