Pleegzorg STORIES

Uma Visual Storytellers & Pleegzorg Nederland

Maak kennis met de wereld van pleegzorg via de verhalen van pleegouders, pleegkinderen, kinderen van pleegouders, ouders en professionals. Zij vertellen openhartig over hun ervaring in korte films en animaties. Met deze verhalen willen we belangstellenden informeren, interesseren en inspireren. Mirjam is pleegzorgbegeleider en therapeut. Ze legt uit waarom veel pleegkinderen moeite hebben om zich te hechten in de animatie “Er moet gewoon heel veel van kinderen gehouden worden.”

 

Het doel van Pleegzorg STORIES is om potentiële pleegouders te informeren, te betrekken en te inspireren bij de keuze die zij maken om wel of geen pleegkind in huis op te nemen. 

Krullen in het bad

Pleegzorg STORIES is een project dat mij zeer aan het hart gaat. Ik kom zelf uit een gezin met veel verschillende talen, achtergronden en culturen. Mijn ouderlijk gezin is sinds mijn 9e een pleeggezin en we hebben zo’n 23 kinderen opgevangen door de jaren heen. Over dit onderwerp heb ik tijdens mijn afstuderen aan St Joost een animatiefilm gemaakt en vorig jaar vroegen Barbara van den Bogaard en Gerbert Toes van Uma Media me om in het project Pleegzorg STORIES mee te werken. (Holy YES!)

 

Hoe fantastisch sluit dit project aan op die hele bak ervaring die ik heb met pleegzorg en ook nog op de manier hoe ik het allerliefste communiceer, in beeld. 

 

‘Krullen in het bad’ is een animatie over een van mijn eigen ervaringen. 

Communiceren over kwetsbare mensen en gevoelige onderwerpen.
Hoe doe je dat?

Pleegzorg STORIES heeft een intern en een extern gedeelte. We hebben ervoor gekozen om extern te communiceren met animatiefilm en illustraties. De kinderen hoeven hiervoor niet in beeld te komen. Door een combinatie te maken met filmbeelden blijf je in contact met de ‘echte wereld’. In het interne gedeelte kunnen alle pleegzorg organisaties al het materiaal gebruiken voor in hun trainingen en bijeenkomsten. 


We hebben ze ook bewust ‘menselijk’ afgebeeld en niet als cartoon figuren. Zo zorgen we ervoor dat je als kijker een echte connectie kunt maken met de personen en dat je geraakt wordt door het verhaal. 

Geproduceerd door:

Pleegzorg STORIES zijn geproduceerd door UMA VISUAL STORYTELLERS en Studio Ravivo , in samenwerking met Pleegzorg Nederland, Kinderpostzegels en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Boschuysen, Stichting Fundatie van den Santheuvel/Fonds Wiggers van Kedichem, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Fonds Welzijnswerk, Dirk Bos Fonds, Kinderfonds Van Dusseldorp, Therapeutische Hulp aan Kinderen en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.