Omslag Take care!

Psychologiepraktijk Carla Schellings

Samenvatting

Hoe blijf je gezond in werk waarin je zelf jouw belangrijkste instrument bent en dat veel emotiemanagement vraagt? Wanneer je als professioneel begeleider te weinig toekomt aan zelfzorg, kan dit gevolgen hebben voor de inhoud van je werk en voor jou als persoon. Zo kan je professionele houding eronder lijden, kan het moeilijker worden om heftige emoties te verdragen of kun je psychosomatische klachten krijgen. Juist daarom is het zo belangrijk dat je jezelf blijft onderhouden, door middel van zelfzorg.

In ‘Take Care!’ wordt op een praktische manier uitgelegd hoe je jezelf als instrument scherp en helder houdt door zelfzorg. Zo kun je scherp en vitaal blijven in je werk- en privéleven én overbelasting en burn-out voorkomen.

Met welk vraagstuk startte we?

Carla Schellings kwam bij me om haar methodiek vorm te geven in het kader van haar boek Take Care! 

Ze zocht naar een manier om haar zelf ontwikkelde werkwijze beeldend te maken zodat die heel helder is om te volgen zonder dat het veel tijd kost om uit te leggen. Maar de inhoud en het boek zelf waren nog in ontwikkeling. 

Versie 1.

Uit onze gesprekken ontstond een duidelijke schematische weergave van haar bedachte methodiek. Sober en helder met nadruk op de inhoud, de volgorde en hoe de stappen met elkaar verbonden zijn. Deze cyclus staat in het boek gedrukt. 

Cyclus

Versie 2.

Om deze cyclus nog meer te verdiepen hebben we ook een geïllustreerde versie gemaakt. Hierin verbeelden we het proces dat je doormaakt met als metafoor de cyclus van de natuur en haar seizoenen.  

Wat heeft het je opgeleverd?

Carla Schellings: “Het heeft me zowel illustratiemateriaal opgeleverd als meer helderheid over mijn boodschap. De cyclus kan ik op presentaties laten zien en gebruiken in trainingen. Ik heb er dus zowel iets praktisch aan gehad, als dat ik onze gesprekken heb ervaren als ondersteunend bij mijn eigen denk- en schrijfproces.” 

 

Carla over de samenwerking: “Je werkt snel en communiceert goed. Voor mij is het persoonlijke contact een voorwaarde om mezelf hier prettig in te voelen. Omdat ik zelf nog zo aan het zoeken was met mijn boodschap en het de eerste keer was dat ik zo’n soort opdracht gaf, had ik er behoefte aan om me prettig te voelen in het contact. Je gaf me de ruimte om voluit na te denken en kwam met ideeën, zonder dat ik me afgeremd of gestuurd voelde. Ik voelde me ook vrij om om aanpassingen te vragen, waardoor we samen tot een steeds beter resultaat kwamen. “

Afspreken?

Wil je graag met mij sparren over je idee of onderwerp? Dat vind ik leuk!

Neem contact met me op via onderstaande knop. Hopelijk spreek ik je snel. 

Groetjes Sivan

Studio Ravivo 

Bezoekadres: Markendaalseweg 44 Breda

Tel: 06-50833260