Animatie gecombineerd met film

Als animator vind ik het heel erg leuk om samen te werken met film makers en de animatie te ontwerpen. Zo geef je een extra dimensie aan de filmlaag, kun je nog meer informatie toevoegen en je kunt een hele aparte stijl creëren in je video. 

Misschien wil je communiceren over een specifiek onderwerp maar is het lastig om iemand voor de camera te krijgen of wil je deze doelgroep niet voor de camera. Dan is animatie de uitkomst! Je waarborgt de privacy van mensen kunt toch je verhaal vertellen.  

 

Tulip – Visfilm Producties

Productie, script en concept: Visfilm Producties

Animatie: Studio Ravivo

Animatiestijl: Frame voor frame getekend

Samenwerken

Samenwerken aan een film kan verschillende vormen aannemen. Ik kan al vroeg in het proces aansluiten tijdens de conceptfase zodat ik mee kan denken over het onderwerp en steeds schetsen en afbeeldingen kan maken zodat we meteen goed kunnen zien hoe iets eruit gaat zien. Dit helpt enorm bij bijvoorbeeld een opdrachtgever. 

Heb je zelf al een idee wat je wil? Ik kan ook alleen de losse illustraties ontwerpen om een unieke stijl over te brengen of alleen de animatie laag maken. Ik werk ook graag samen met andere animatoren om tot iets gaafs te komen. 

 

Martijn is boos! Veilig Verkeer Nederland – Uma Visual Storytellers

Productie, script, concept, film en audio: Uma Visual Storytellers

Illustraties:  Studio Ravivo

Animatie: Chris Karthaus

Animatiestijl: Collage

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen mogelijk. Neem bijvoorbeeld een strakke vector animatie met een semi doorschijnende animatie om net wat extra verdieping te geven aan de informatie. Of een ‘frame voor frame’ getekende animatie voor een hele organische creatieve stijl. Helemaal gaaf is om verschillende stijlen te combineren met elkaar voor een unieke en aparte uitstraling. 

 

Een vector animatie is een 2d techniek waarbij afbeeldingen opbouwd worden uit paden en lijnen in plaats van pixels. Een vector kun je oneindig uitvergroten, iets dat niet mogelijk is met pixels. Dit wordt veel gebruikt voor logo’s en huisstijlen maar ook gebruiken we vector illustraties in animatiefilms. Dit heeft veel minder data dan een pixel afbeelding en is makkelijk aan te passen of te wijzigen. Op deze manier blijft alles scherp in beeld. 

Dit is een hele oude techniek, bijna net zo oud als het medium film zelf. Bij deze techniek maak je frame voor frame een foto. Doordat je deze foto’s achter elkaar zet en afspeelt krijg je de suggestie van beweging. And it’s alive!

Collage is eigenlijk een kunstvorm waarbij je gebruik maakt van stukjes papier, gescheurde stukken, uitgeknipte foto’s of tekeningen of ander materiaal. Dit maken we bijvoorbeeld in photoshop en animeren dat later in een ander programma. Deze stijl geeft een hele eigen look and feel aan de film. 

Frame voor frame animeren is tekening voor tekening. Het is echt handwerk wat betreft de look and feel. Het beweegt erg organisch en dit maakt het prachtig maar ook kostbaar. Ik animeer meestal op 12 frames per seconden dus dit is een mooie rekensom om te berekenen hoeveel tekeningen je moet maken als je een animatie van 1 minuut wil. Vaak combineer ik deze techniek met vector animatie om de productie te versnellen. 

Visiefilm GGD – Intern project. (Daarom hier geen video te zien)

Productie, concept, script & audio: Uma Visual Storytellers

Animatie & design: Studio Ravivo

Animatiestijl: Vector animatie & Frame voor Frame

Script en concept: Studio Ravivo & Uma Visual Storytellers

Stop motion, film & Audio: Uma Visual Storytellers 

Animatie en communicatiemiddelen: Studio Ravivo & Studio WAM

Animatiestijl: Vector animatie & Stopmotion

Kijk hier voor het volledige project:

Script en concept: Studio Ravivo & Uma Visual Storytellers

Stop motion, film & Audio: Uma Visual Storytellers

Animatie en communicatiemiddelen: Studio Ravivo & Studio WAM

 Animatiestijl: Vector animatie & Stopmotion

Kijk hier voor het volledige project:

Eyra Moon | Discover your truth

Logo animatie

Eyra Moon is een veelzijdige coach. Ze ontwierp zelf haar merkidentiteit, schrijft en zingt prachtige liedjes en combineert dit allemaal in haar bedrijfsidentiteit. Ze vroeg me om haar logo te animeren zodat ze het kan gebruiken in haar inspirerende video’s online. Er is geen achtergrond in deze animatie, dus ze kan het op elke achtergrond plakken die ze kiest.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Plan nu een belafspraak in om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.