Home Wie is Studio Ravivo?
by Sivan
Sivan Ravivo

Hoi! Leuk dat je geïnteresseerd bent in de drijvende kracht achter Studio Ravivo. Ik ben Sivan, niet Italiaans wel half Israelisch. In Breda woon ik met mijn (bijna) man Pieter, dochter Anna (2016), zoon Midas (2019) en 2 katten Ot en Sien.

Een lange tijd wist ik echt niet wat ik wilde met mijn leven, ik wilde reizen en besloot toerisme te gaan doen. Mijn leraar destijds zei me dat om reisleidster te worden je eigenlijk geen diploma nodig hebt maar gewoon veel kennis. Ik zat echt niet op mijn plek op het reisbureau en besloot te vertrekken. ‘Lekker is dat’ zeiden mijn ouders en ze stuurde me naar Kreta om daar te gaan werken. (Hello Chersonissos!)

Bewegende kunst!

Na die blauwe maandag toerisme besloot ik een cursus tekenen te gaan doen. Dit beviel zo goed dat ik naar het SISA ben gegaan in Antwerpen, tussendoor volgde ik nog een studie Hebreeuws en woonde ik in een kibbutz in Israël. Kunstacademie St Joost in Breda volgde erna waar ik ben afgestudeerd in de richting Animatiefilm. Dit is inmiddels alweer 7 jaar (!) geleden dat ik rond snuffelde bij de toegepaste vakken zoals illustratie en animatie. Tijdens een workshop maakte ik een korte stop motion van een getekende neus die skiet over mijn schouder, dit frame voor frame getekend op papier, voor mijn schouder gehouden en gefotografeerd. En hij deed het! Hij skiet van mijn schouder!

Dit vond ik zo machtig, het kostte wel wat tijd maar het resultaat vond ik zo tof. Op deze afdeling zag ik veel verschillende stijlen voorbij komen. Stop motion decors, stapels A4 met tekeningen of alles op de computer getekend. De handgemaakte uitstraling en eindeloze mogelijkheden spraken me enorm aan, een medium waarin je werkelijk ALLES uit kunt leggen of laten zien.

En dat deed ik. Vallende wortels, springende koffiekopjes, twee oudjes in een verhaal over de dood en Hetty Kooi die verliefd was op hooi. Mijn afstudeerfilm ging over mijn gezin, ik animeerde mijn familie en liet ze anekdotes vertellen over ons, een serieus onderwerp met humor besmeurd. Ik wilde dat de kijker geraakt werd en ontroerd zou zijn. Deze combi is zo mooi te vertalen in animatie.

Studio Ravivo

In 2012 ben ik mijn bedrijf gestart onder de naam Studio Ravivo en in 2014 heb ik een afsplitsing gemaakt tussen werk voor bedrijven en vrij illustratief werk.

Zakelijk help ik maatschappelijk sociale instanties, diverse bedrijven, trainers, coaches en opleiders om hun moeilijk uit te leggen onderwerpen op een unieke en heldere manier te visualiseren d.m.v animatiefilm en illustratie zodat het begrijpelijk en toegankelijk is voor de gewenste doelgroepen.

Foto door Sabine van Antwerpen-Engels

 

Studio Ravivo op social media:

Sivan Ravivo
Vrij werk

In mijn vrij illustratief werk laat ik me inspireren door alledaagse objecten, woorden en situaties, alles is eerst met de hand getekend en daarna digitaal ingekleurd en afgedrukt. Kenmerkend aan mijn werk zijn de vele pendetails, texturen en het heeft vaak een ‘vintage feel’.

Ik exposeer op diverse plekken en mijn werk is te koop in verschillende winkels.

Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie en recente ontwikkelingen.

–> Sivanravivo.nl