Sivan Ravivo

Visuele communicatie - mijn sleutel om positieve veranderingen in gang te zetten

Hoi! Ik ben Sivan en ik help je aan een heldere visuele boodschap. Geef mij een complex onderwerp, een plan met veel pagina’s, een ontroerend verhaal en ik pak de essentie en breng het tot leven op een creatieve manier. 

Sinds ik me kan herinneren ben ik iemand die veel vragen heeft. (sorry ouders :)) Het stellen van vragen zorgt ervoor dat ik tot diep in de kern van een onderwerp kan komen zodat ik het volledig begrijp en het ook aan iedereen uit kan leggen.  

“Hyperfixating my way trough life”

Ook al zou ik heel de dag niets hoeven doen, dan zijn er talloze onderwerpen waar ik me graag in verdiep. Een onuitputtelijk verlangen zou je het kunnen noemen om de wereld en onszelf te begrijpen.  

Ik verslind alles dat met persoonlijke ontwikkeling, psychologie, verhalen, ondernemen en visueel ontwerpen te maken heeft. Niet altijd te begrijpen voor iedereen, maar ik kan niet anders.

Moeilijke materie makkelijk maken

- mijn specialisme

Ik ben erachter gekomen dat onderzoeken, begrijpen en helder maken iets is wat mijn brein als vanzelf doet. En door dit samen met beeld in te zetten is dit voor mij de sleutel tot heldere communicatie.

Visuele communicatie is een krachtig middel om ervoor te zorgen dat complexe ideeën en belangrijke boodschappen op een toegankelijke manier kunnen worden overgebracht.

En waarom vind ik dit zo belangrijk?

1. Omdat informatie toegankelijk is en goed te begrijpen is voor iedereen. 

2. Onderwerpen die bijdragen aan een fijne wereld krijgen de aandacht die ze verdienen. 

De kleur van het hart

Ik ben opgegroeid in een gezin met veel verschillende culturen, talen en achtergronden. Mijn vader komt uit Israel en mijn moeder is Nederlandse. Sinds mijn 9e zijn wij een pleeggezin en hebben we 23 kinderen opgevangen. 

Dit is zeker mooi, maar ik heb ook gezien hoe lastig het communiceren en samenleven kan zijn met zoveel verschillende mensen bij elkaar. Ik kwam erachter dat iedereen zijn eigen bagage heeft opgedaan in het leven, op zijn eigen manier naar de wereld kijkt en met dit alles communiceert naar anderen toe. Dan is het logisch dat dat niet altijd gestroomlijnd gaat. 

Kort animatie over mijn familie – afstudeerfilm 2010

In Breda werk en woon ik met Pieter, dochter Anna, zoon Midas, 2 katten Ot & Sien en veel planten. 

Studio Ravivo

sinds 2012

Ik geloof heel sterk in een wereld waarin verbinding met elkaar centraal staat, we zorgvuldig omgaan met onze aarde en iedereen zich betrokken voelt omdat iedereen er evenveel toe doetAls creatieve studio help ik graag organisaties en bedrijven die dit ook voor ogen hebben. 

Pleegzorg STORIES

Ik heb meegewerkt aan het project ‘Pleegzorg STORIES’ als designer. Het was in eerste instantie niet het plan dat ik of mijn familie in dit project zou komen maar met zoveel pleegkinderen en ervaring leverde dat toch een aantal mooie verhalen op. Dit project maakte voor mij wel de cirkel rond. 

Dit is een fragment van het interview, mijn broer David en ik blikken terug op opgroeien in zo’n divers gezin.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Plan nu een belafspraak in om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.