Vrouw met een onderwijs missie

Onder de pergola in de tuin van Stilleven, mijn favoriete zaak in Breda, zitten we in de zon te praten. Het kenmerkt haar dat ze een onwijze rust over zich heen heeft en ze neemt mij daarin onbewust mee. Ik voel mijn schouders zakken en de wirwar in mijn hoofd komt tot rust. We praten over het leven, onze relatie, moederschap en werk. We hebben elkaar al een tijd niet meer gezien maar bij de eerste knuffel voelt het weer als gisteren. Zij is mijn stiltezuster.

Dat klinkt een beetje vreemd, stiltezuster. We ontmoette elkaar een jaar geleden op een stilte retraite en deelde een kamer. We delen nog veel meer zoals dat we beide lenzen dragen, barefootschoenen, kinderen van dezelfde leeftijd en een gezamenlijk verlangen. Al snel merkte we, in stilte en geen oogcontact, dat we geen woorden nodig hadden om ons te verbinden met elkaar. Dat die verbinding er was ongeacht de ‘normale’ manier van communicatie. Dat herken je vast, dat je soms helemaal op dezelfde ‘golflengte’ zit met iemand.

Visueel maken van je missie

Een week geleden deelde ik een post op instagram die ging over het visueel maken van je boodschap/missie/idee zodat mensen bij je kunnen aanhaken. Ze stuurde me meteen: “Yes please, wil jij mijn onderwijs missie visueel maken??”

 

 

Geboorte van een idee | Collage 

Onderwijs missie! Mega nieuwsgierig! Tell me more, tell me more… Ik bevraag haar over haar ‘waarom’ en dit er dan uit komt te zien. Mijn vuur gaat keihard aan van pioniers en met mensen met een missie, enerzijds omdat ik het zelf mega interessant vind en alles over wil weten en anderzijds omdat ik die mensen graag wil helpen om hun ideeën daadwerkelijk in de wereld te zetten. 

Onderwijs 

Marjolijn legt uit dat ze zo graag een school wil opzetten, legio ideeën heeft over onderwijs, deels op schrift, deels visueel en graag een plan wil schrijven maar dat lastig vind. Ze voelt de noodzaak om het visueel te maken en uit te werken omdat ze veel mensen om zich heen wil scharen die ook ‘aan’ gaan van haar school en mee gaan bouwen hieraan. 

Met een brede lach en twinkeling in haar ogen verteld ze me de anekdote van een weg waar een hele grote boom op ligt, hordes auto’s staan ervoor te toeteren en te foeteren maar doen niks aan de situatie. Totdat er een jongen naar de boom loopt en probeert hem weg te halen, dit lukt hem niet omdat de boom veel te groot is maar stuk voor stuk komen er mensen aangerend en gaan de jongen helpen. Met z’n allen lukt het ze uiteindelijk om de weg vrij te maken. Wie zou jij zijn in deze situatie? Veel mensen zeggen dat ze diegene zijn die komen helpen. Maar zij niet, ik ben de jongen zegt ze, maar ik heb de mensen die aanhaken heel erg nodig. 

Ze rekent af en zij en haar dochter, die gezellig mee is omdat het hun dag is samen, vertrekken. Binnenkort mag ik haar helemaal bevragen hierover en ik hoop dat ik haar ‘mintgroene boek’ mag lezen waar ze al haar ideeën in heeft staan. To be continued….

Hi, tof dat je op mijn blog uitkomen bent! 

Hier kun je lezen over visuele communicatie en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn naam is Sivan Ravivo en ik help missie gedreven ondernemers en projectleiders die worstelen om hun onderwerp op een duidelijke manier te communiceren.

Een heldere visuele boodschap brengt jouw missie tot leven, raakt je doelgroep, inspireert en zet aan tot actie.

Lees verder op de home pagina om te ontdekken hoe we dit voor jou kunnen realiseren.